Muzeul Aviatiei Romane

Am revenit la Muzeul National al Aviatiei Romane dupa aproape 1 an, prima data l-am vizitat anul trecut inainte de pandemie. Acum programul a fost adaptat asa incat sa se poata dezinfecta spatiul inchis.

Muzeul este amplasat in zona de nord a Bucurestiului (aproape de Promenda Mall), in fostele hangare care in prima jumatate a secolului al XX-lea se aflau pe latura de sud a aerodromului militar Pipera. Acest aerodrom s-a infiintat în 1915 pentru perfectionarea pilotilor absolventi ai Scolii Militare de Pilotaj de la Cotroceni.

Expozitia este organizata in 2 zone: in aer liber si in interior in 2 foste hangare.

Noi l-am vizitat duminica in jur de ora 11 si erau 3-4 familii asa ca am putut studia in voie toate exponatele :).

Ce mi-a placut foarte mult si a fost foarte atractiv pentru Sofia este faptul ca sunt expuse multe: avioane, elicoptere si mitraliere antiaeriene adevarate. Desi modelele sunt destul de vechi (din cate ne-a spus domnul de la paza sunt de prin anii ’50) Sofia a fost foarte impresionata de dimensiunea lor si de faptul ca a putut sa le studieze atat de aproape.

In cele 2 hangare sunt expuse: parasute, uniforme, documente, machete ale unor avioane realizate de Traian Vuia, Aurel Vlaicu şi Henri Coandă.

Legatura dintre cele 2 hangare se face printr-un pasaj care recreaza atmosfera unei strazi vechi din perioada interbelica, desi nu este foarte bogata in exponate zona are un farmec aparte si Sofia a stat destul de mult in aceasta zona ca sa observe unele detalii (avioane mici de jucarie, oameni care stau la restarant si un domn care ii ofera flori la ferasta, unei domnisoare)

Spatiul exterior este generos si numai bun pentru o plimbare in aer curat.

Info preturi:

Vizitarea intregului muzeu dureaza aproximativ o ora, cu tot cu: poze si citit informatiile deapre exponate

Noua ne-a placut foarte mult si vom mai reveni.

Site-ul muzeului: http://www.roaf.ro/?page_id=854

Plimbari placute!

Recommended Articles