Azi este Ziua Internationala a Muzeelor si cu aceasta ocazie am sumarizat in acest articol recomandarile noastre pentru muzeele pe care noi le-am vizitat in Bucuresti si pe care vi le recomandam:
1. Muzeul Jucariilor
Muzeul Jucariilor este situat in incinta Muzeului de Istorie si pentru Sofia a fost o ocazie de a vedea cum aratau jucariile in trecut si pentru mine a fost un prilej de a imi aduce aminte de propria copilarie. Sunt expuse o serie de jocuri, jucarii si carti vechi si la intrare este amenajat si un spatiu unde cei mici pot colora.
2. Muzeul K.H. Zambaccian
Este un muzeu prietenos cu copiii si ascunde adevarate comori: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady și Gheorghe Petrașcu, până la Corneliu Baba, Alexandru Phoebus sau Horia Damian. Sculpturi de Brâncuși, Milița Petrașcu, Oscar Han, Cornel Medrea completează această importantă panoramă a artei românești. Lor li se adaugă o serie de picturi ale unor maeștrii de renume precum Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, unice în România.
Este un muzeu relativ micut si este numai bun pentru rabdarea celor mici
3. Muzeul Aviatiei Romane
Muzeul este amplasat in zona de nord a Bucurestiului (aproape de Promenda Mall), in fostele hangare care in prima jumatate a secolului al XX-lea se aflau pe latura de sud a aerodromului militar Pipera. Acest aerodrom s-a infiintat în 1915 pentru perfectionarea pilotilor absolventi ai Scolii Militare de Pilotaj de la Cotroceni.
Expozitia este organizata in 2 zone: in aer liber si in interior in 2 foste hangare. Ce mi-a placut foarte mult si a fost foarte atractiv pentru Sofia este faptul ca sunt expuse multe: avioane, elicoptere si mitraliere antiaeriene adevarate. Desi modelele sunt destul de vechi (din cate ne-a spus domnul de la paza sunt de prin anii ’50) Sofia a fost foarte impresionata de dimensiunea lor si de faptul ca a putut sa le studieze atat de aproape
4. Muzeul Satului
Noua ne place foarte mult acest muzeu pentru ca este in aer liber si este minunat in fiecare anotimp. Alaturi de o plimbare la aer curat cei mici pot descoperi casele traditionale pe exterior si in interior.
5. Gradina Botanica
de la Gradina Botanica
6. Muzeul Simturilor
Vizita la acest muzeu a fost foarte distractiva, plina cu multe iluzii optice si senzatii interesante : labirint cu oglinzi, patul de cuie, oglinzi care deformeaza, camera cu susul in jos, camera cu oglinzi, tunel Vortex si instrumente muzicale.
6. Muzeul CFR
Muzeul CFR este micut si are trei incaperi care ascund o colectie interesanta de: machete de locomotive si vagoane, poze si uniforme vechi si o frumoasa diorama care pe noi ne-a fascinat
8. Muzeul Taranului Roman
Muzeul deține colecții de ceramică, port popular, țesături pentru interior, lemn, mobile, feronerie, scoarțe. În curtea muzeului dinspre bulevardul Ion Mihalache este o biserică din lemn, monument istoric din secolul al XVIII-lea, In unele weekend-uri in curtea muzeului se organizeaza targuri traditionale.
9. Muzeul Antipa:
Expoziția permanentă ocupă cea mai importantă parte a spațiului si este organizata tematic cu diorame care prezinta diverse ecosisteme care le ofera celor mici ocazia de a descoperi habitate naturale din țară și din lume, cu fauna lor caracteristică.
10. Muzeul de geologie
Este situat in una dintre cele mai frumoase cladiri ale Bucureștiului si este veche de aproape un secol. Muzeul gazduieste un patrimoniu cultural-științific inestimabil reprezentat prin remarcabile colecții mineralogice, petrografice și paleontologice recunoscute pe plan național și internațional.. De asemenea, se pot vedea și extraordinare reconstituiri ale unor vertebrate mari descoperite în stratele geologice de pe teritoriul României, inclusiv câțiva dinozauri în mărime naturală descoperiți în regiunea Hațeg.
Spor la vizitat si explorat!