Muzee din Bucuresti de vizitat cu copiii

Azi este Ziua Internationala a Muzeelor si cu aceasta ocazie am sumarizat in acest articol recomandarile noastre pentru muzeele pe care noi le-am vizitat in Bucuresti si pe care vi le recomandam:

1. Muzeul Jucariilor

Muzeul Jucariilor este situat in incinta Muzeului de Istorie si pentru Sofia a fost o ocazie de a vedea cum aratau jucariile in trecut si pentru mine a fost un prilej de a imi aduce aminte de propria copilarie. Sunt expuse o serie de jocuri, jucarii si carti vechi si la intrare este amenajat si un spatiu unde cei mici pot colora.

2. Muzeul K.H. Zambaccian

Este un muzeu prietenos cu copiii si ascunde adevarate comori: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ioan Andreescu, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady și Gheorghe Petrașcu, până la Corneliu Baba, Alexandru Phoebus sau Horia Damian. Sculpturi de Brâncuși, Milița Petrașcu, Oscar Han, Cornel Medrea completează această importantă panoramă a artei românești. Lor li se adaugă o serie de picturi ale unor maeștrii de renume precum Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, unice în România.

Este un muzeu relativ micut si este numai bun pentru rabdarea celor mici

3. Muzeul Aviatiei Romane

Muzeul este amplasat in zona de nord a Bucurestiului (aproape de Promenda Mall), in fostele hangare care in prima jumatate a secolului al XX-lea se aflau pe latura de sud a aerodromului militar Pipera. Acest aerodrom s-a infiintat în 1915 pentru perfectionarea pilotilor absolventi ai Scolii Militare de Pilotaj de la Cotroceni.

Expozitia este organizata in 2 zone: in aer liber si in interior in 2 foste hangare. Ce mi-a placut foarte mult si a fost foarte atractiv pentru Sofia este faptul ca sunt expuse multe: avioane, elicoptere si mitraliere antiaeriene adevarate. Desi modelele sunt destul de vechi (din cate ne-a spus domnul de la paza sunt de prin anii ’50) Sofia a fost foarte impresionata de dimensiunea lor si de faptul ca a putut sa le studieze atat de aproape

4. Muzeul Satului

Noua ne place foarte mult acest muzeu pentru ca este in aer liber si este minunat in fiecare anotimp. Alaturi de o plimbare la aer curat cei mici pot descoperi casele traditionale pe exterior si in interior.

5. Gradina Botanica

de la 💐Gradina Botanica💐 am plecat cu tema pentru acasa de a ne face propriul ierbar, asta dupa ce am vazut in cadrul muzeului foarte multe plante presate si Sofiei i-a placut tare mult ideea si mie mi-a adus aminte de perioada scolii cand presam plante pentru ierbar. Pe langa muzeu ne-au placut tare mult: lalele, ratustele si sera (din pacate luni & miercuri serele sunt inchise, am gasit doar una mica deschisa; dar nu ne-a deranjat…este un motiv foarte bun ca sa revenim).

6. Muzeul Simturilor

Vizita la acest muzeu a fost foarte distractiva, plina cu multe iluzii optice si senzatii interesante : labirint cu oglinzi, patul de cuie, oglinzi care deformeaza, camera cu susul in jos, camera cu oglinzi, tunel Vortex si instrumente muzicale.

6. Muzeul CFR

Muzeul CFR este micut si are trei incaperi care ascund o colectie interesanta de: machete de locomotive si vagoane, poze si uniforme vechi si o frumoasa diorama care pe noi ne-a fascinat🚂🚃🚃In prima sala, in centru, este diorama. In jurul dioramei, din loc in loc sunt cateva stative pe care copii se pot urca si admira trenuletele in miscare.🚂🚃🚃In a doua sala sunt expuse mai multe uniforme ce au fost purtate de-a lungul timpului de ceferisti, telefoane, un pupitru de comanda, un ceas si mai multe vederei vechi. Din aceasta sala, piesa cea mai atractiva pentru Sofia a fost o bucata de sina adevarata pe care Sofia s-a plimbat.🚂🚃🚃In cea de a treia sala sunt expuse machete ceva mai mari ale trenuletelor si sunt expuse ceva mai lejer, asa ca in aceasta sala Sofia a putut viziona in voie exponatele.

8. Muzeul Taranului Roman

Muzeul deține colecții de ceramică, port popular, țesături pentru interior, lemn, mobile, feronerie, scoarțe. În curtea muzeului dinspre bulevardul Ion Mihalache este o biserică din lemn, monument istoric din secolul al XVIII-lea, In unele weekend-uri in curtea muzeului se organizeaza targuri traditionale.

9. Muzeul Antipa:

Expoziția permanentă ocupă cea mai importantă parte a spațiului si este organizata tematic cu diorame care prezinta diverse ecosisteme care le ofera celor mici ocazia de a descoperi habitate naturale din țară și din lume, cu fauna lor caracteristică.

10. Muzeul de geologie

Este situat in una dintre cele mai frumoase cladiri ale Bucureștiului si este veche de aproape un secol. Muzeul gazduieste un patrimoniu cultural-științific inestimabil reprezentat prin remarcabile colecții mineralogice, petrografice și paleontologice recunoscute pe plan național și internațional.. De asemenea, se pot vedea și extraordinare reconstituiri ale unor vertebrate mari descoperite în stratele geologice de pe teritoriul României, inclusiv câțiva dinozauri în mărime naturală descoperiți în regiunea Hațeg.

Spor la vizitat si explorat!

Recommended Articles