Cum vopsim si decoram ouale de Pasti impreuna cu copiii

Perioada Pastelui ne aduce impreuna si in bucatarie unde imi place sa o implic pe Sofia in majoritatea activitatilor ce tin de preparea: prajiturilor, salatelor si a oualelor si in mod special in decorarea lor.

Pentru oua am testat de-a lungul timpului 4 metode al caror rezultat ne-a placut si vi le recomand pentru vopsirea si decorarea oualor de Pasti impreuna cu copiii:

  • cu hartie creponata
  • tehnica servetelului
  • cu legume
  • diverse stickere
Oua de Pasti colorate cu hartie creponata
Oua de Pasti decorate cu tehnica servetelului
Oua de Pasti colorate cu legume
Oua de Pasti decorate cu stickere

Cea mai simpla varianta este folosirea stickerelor si poate fi realizata independent de catre copii, doar trebuie ghidati sa nu apese foarte tare atunci cand lipesc stickerul.

Varianta cea mai creativa noua ni se pare cea cu hartie creponata. Ies modele vesele si se realizeaza destul de usor.

Tehnica servetelului ne-a dat ceva batai de cap deoarece trebuie gasit un model de servetel care sa poata fi centrat pe ou, daca desenele sunt prea mari rezultatul final nu reflecta poza. De asmenea, servetelul trebuie sa fie intins foarte bine pe ou ca sa nu intre aer.

Folosirea legumelor nu are un rezultat spectaculos pentru cei mici, culorile nu sunt foarte intense, insa este un bun experiment de a urmari cum se transfera culoarea din legume pe coaja oului.

Spor la colorat si decorat!

Recommended Articles