Am dreptul să fiu copil – editura Cartemma

“Am dreptul sa fiu copil”, https://www.cartemma.ro/carti-pentru-copii/am-dreptul-sa-fiu-copil.html, o carte care ne-a pus pe ganduri impreuna in aceasta seara si ne-a oferit prilejul de discuta despre drepturile copiilor.

Coperta este o invitatie de a vorbi despre diversitate

Sofia a ajuns la varsta la care a inceput sa puna intrebari despre lumea exterioara casei si familiei noastre, intrebari pentru care incercam sa ne pregatim si ne dorim sa ii oferim raspunsuri cat mai potrivite varstei fara a denatura realitatea pe care o gaseste in viata adevarata . Pentru ca se apropie 1 iunie, am ales sa dedic aceasta saptamana cartilor cu si despre copii ca sa atingem subiecte legate de: diversitate, drepturi, diferentele intre culturi, emaptie si copilarie.

Am inceput cu “Am dreptul sa fiu copil” o carte cu mesaje simple si cu ilustratii deosebite care se “citesc” foarte usor de catre cei mici si care invita la dialog.

Cartea este scrisa prin ochii de copil   cu ochi, cu mâini, cu voce, cu inimă, cu drepturi.” si prezinta in ritm de poezie drepturile copilului : hrana, familie, egalitate, educatie…drepturi pe care orice copil trebuie sa le aiba “ACUM, pe-al copilariei drum, sunt doar azi, aici si acum”

Mi-a placut foarte tare ca scrierea este interactiva si la aproape fiecare pagina am putut vorbi despre ea, despre Sofia.

Pentru a face experienta lecturii practica am pregatit si un poster mare pentru colorat.
Posterul poate fi descarcat de aici: https://gargaritacurioasa.ro/?p=5869

Gasiti cartea la prietenii de la Cartemma si este acum la un pret special, reducere de -56% : https://www.cartemma.ro/carti-pentru-copii/am-dreptul-sa-fiu-copil.html

Lecturi placute!

Recommended Articles