Cartea omuletilor – Editura Frontiera

Sofia a primit “Cartea omuletilor” (https://editurafrontiera.ro/produs/cartea-omuletilor-mircea-stanciu/) de Paste… de la Iepuras si este una dintre cartile care ne-a cucerit din prima pentru ca: este interactiva, ne-a provocat la dialog si la stat pe ganduri impreuna.

Cand ii citesc incerc sa ii captez atentia prin a cauta asemanari intre personajele din carte si oamenii din jurul nostru…ei bine…. “Cartea omuletilor” ne-a oferit prilejul de a fi chiar noi…. personajele principale si ne propune mai multe portrete de omuleti, imaginari, dar cu siguranta fiecare dintre noi ne recunoastem in mare parte in unele descrieri.

Eu i-am citit cartea Sofiei cu provocarea de a ne cunoaste mai bine asa ca…amandoua am raspuns la intrebarile puse de autor: “Esti o fetita teribil de serioasa?” “Razi mereu cu pofta?” “Abia astepti ora pregatirii mesei, sa inveti alaturi de bunica o reteta noua?” “Nu-ti tace gura si mintea ta nu poate sa stea o clipa fara sa se-ntrebe:de ce?”

La final…concluzia noastra a fost ca : ne recunoastem in mai toti omuletii prezentati de Mircea Stanciu si ca cel mai potrivit ar fi sa inventam noi 2 personaje care sa ni se potriveasca.

Carte este scrisa de Mircea Stanciu (1977-2019), a studiat istoria si stiintele sociale in România și Canada. In ultimii ani, a simtit nevoia unei diversificari si s-a implicat in timpul liber in diverse activitati educative destinate copiilor (ateliere, tabere scolare, ore de istorie). Celelalte doua carti scrise de Mircea Stanciu si aparute la Editura Frontiera sunt: „Cartea cuvintelor dispărute” (2017) și „Cartea meseriilor dispărute” (2019).

Ilustratiile carții sunt semnate de Stefan Georgescu, artist conceptual și ilustrator. Mai multe despre universul vizual al artistului puteti găsi aici: Sad snail

Cartea incepe cu o invitatie la joaca
Te regasesti in aceasta descriere?
Tu care omulet esti?

Lecturi placute!

Recommended Articles