SA INVATAM PARTILE CORPULUI!

Prin joaca micutii curiosi afla informatii noi si se conecteaza cu parintii.

Pentru a-i facilita Sofiei invatarea prin joaca am observat in timp ca jocurile si jucariile trebuie alese foarte bine asa incat sa fie atractive pentru ea si sa ii provoace curiozitatea si atentia. La fel de important si pentru buzunarul nostru este ca jocurile si jucariile sa fie versatile, din materiale rezistente si sa vina cu o poveste atractiva ca sa o determine pe Sofia sa il ceara de mai multe ori si sa nu ramana pe raftul din biblioteca dupa primul joc.

Azi va prezint setul Montessori- Sa invatam partile corpului, de la Headu care sper sa va ajute in luarea deciziilor potrivite pentru micutii vostri. https://www.pacokids.ro/puzzle-3-6-ani/montessori-sa-invatam-partile-corpului.html

Jocul este complex si cei cei mici pot descoperi:

  1. corpul uman din fata
  2. corpul uman din spate
  3. cele cinci simturi
  4. expresiile faciale
  5. actiuni
  6. pozitiile corpului
  7. ciclul vietii
  8. pot desena pe o plansa reutilizabila

Formatul este prietenos cu manutele micutulor curiosi. Plansele si jetoanele sunt dintr-un carton extrem de rezistent, foarte bine finisat si sistemul de scoatere a jetoanelor de pe plansa se face usor prin orificiile incastrate in plansa.

Setul este recomandat pentru varsta 3-5 ani, insa eu cred ca merge si la 2++, in functie de interesele celor mici.

Sofia s-a imprietenit foarte repede cu plansele si cu mecanismul si a descoperit foarte multe informatii datorita detaliilor care sunt foarte bine conturate pe plansa.

Mie imi place setul pentru ca am in aceeasi cutie o activitate integrata si imi ofera prilejul sa ii prezint Sofiei mai multe informatii valoaroase intr-o forma atractiva.

Acest set poate fi folosit pentru:

  • Activitati independente: formatul prietenos si intuitiv ii stimuleaza pe cei mici sa se joace singuri. Plansele pot fi completate fara ajutorul parintilor
  • Activitati impreuna cu parintii: plansele ne ofera oportunitatea de a povesti cu cei mici despre corpul uman din mai multe perspective

Va las sa descoperiti experienta noastra in cateva poze:

Asa cum puteti observa, am adaugat un plus de atractivitate si am lipit pe hainutele Sofiei cateva din partile corpului asa cum ne-au aratat plansele din set.

Daca vreti sa faceti si voi aceasta activitate va las mai jos sabloanele pe care le-am folosit, eu nu am avut imprimanta la indemana si le-am desenat.

Sper sa va fie de folos informatiile si alegeti cele mai potrivite jocuri si jucarii pentru puii vostri.

Recommended Articles