Biblioteca din copac

In cautarea activitatilor in natura, azi am organizat impreuna cu Sofia o biblioteca in copac. Si nu orice fel de biblioteca, este biblioteca magica a ursului

Ne-a inspirat cartea, Biblioteca ursului https://www.cartemma.ro/carti-pentru-copii/biblioteca-ursului.html , o poveste minunata despre dragostea pentru citit si carti.

Povestea incepe cu 4 prieteni, un iepuras, un soricel, un arici si o vulpe, acestia citesc in fiecare seara aceeasi carte, deoarece este singura pe care o au si isi doresc foarte mult sa descopere si alte carti, asa ca pornesc prin padure in cautarea lor. In drumul lor gasesc o carte noua pe care o citesc cu pofta si curiozitate si descopera ca aceasta ii apartine unui urs. Decid sa o inapoieze si pleaca impreuna spre casuta acestuia, o casuta intr-un copac. Pentru ca ursul nu este acasa cei patru decid sa intre si astfel descopera o lume magica cu foarte multe carti pregatite cu “lumi noi-noute pe care sa le tine in maini”. Impresionati de numarul mare de carti, cei 4 prieteni se apuca sa citeasca, uitand ca nu sunt in casa lor. Cand ursul se intoarce acasa si observa dezordinea devine morocanos si la inceput ii cearta pe cei 4 prieteni insa cand acestia ii spun ca ei au o singura carte, ursul scoate o carte din biblioteca si o citesc impreuna. Este inceputul unei prietenii care ne arata ca dragostea pentru carti este una deosebita si plina de magie.

Pentru biblioteca noastra din copac am folosit: creta (ca sa desenam pe trunchiul copacului), carti de dimensiuni mai mici si un ursulet.

Gasiti interpretarea povestii aici: https://www.facebook.com/watch/?v=504251917181043

Recommended Articles