Secret Puzzle – Padurea

Zilele acestea am fost in excursie intr-o padure secreta. In aventura noastra ne-a ajutat puzzle-ul, Secret Puzzle – Padurea pe care il gasiti aici: https://www.deajoaca.ro/puzzle-197/p%C4%83durea.html .

Sofiei ii plac tare mult puzzle-urile, pe cele pana in 15-20 de piese le rezolva usor de la inceput, iar pe celelalte le face la inceput cu ajutor de la noi si apoi, urmarind desenul initial le rezolva singura. Observ la ea ca si-a imbunatatit foarte mult memoria vizuala si atentia la detalii dupa ce am trecut progresiv la diverse varianta de puzzle-uri cu mai multe piese.

Puzzle-ul cu care ne-am jucat acum are 24 de piese si a fost usor de construit urmarind poza de pe cutie. Piesele sunt rezistente fiind realizate dintr-un carton gros. Dimensiunea finala este mare, 18,0 x 18,0 x 10,0 cm, si ne-a permis sa exploram in voie secretele din padure. Puzzle-ul are imagini ascunse care se pot observa cu lupa speciala care vine in pachet, lupa a fost cea mai intersanta atractie pentru Sofia….inca o mai foloseste si prin casa :). Culorile sunt vii si atractive si ii ajuta pe cei mici sa observe detaliile.

Pentru noi acest puzzle a fost un prilej sa:

  • construim puzzle-ul urmarind imaginea de pe cutie si astfel Sofia sa isi exerseze: atentia la detalii, concentrarea si motricitatea
  • cautam animalele ascunse folosind lupa speciala
  • identificam toate animalele din padure
  • numaram ciupercutele si florile
  • imaginam o poveste despre urs si caprioara, care par a sta de vorba. Sofia mi-a spus ca vorbesc despre “papa” si ce urmeaza sa manance la pranz
  • observam natura: soarele, copacii, apa, cerul si norii

Iata si cateva imagini din aventura noastra:

Vom continua aventura si in zilele urmatoare cand vreau sa ne jucam si cu figurinele pe care sa le ascundem prin padure, imaginea puzzle-ului este un excelent decor pentru a-l folosi ca si habitat.

Spor la joaca!

Recommended Articles