Sofiei i-a placut de la inceput cartea Omida Mancacioasa (Eric Carle), i-am cumparat-o undeva in jurul varstei de 7 sau 8 luni si treptat, de la rasfoirea cartii a trecut la recunoasterea diverselor imagini. Pentru ca o tot selecta din biblioteca de cateva zile, aproape zilnic, m-am gandit sa ii pregatesc o serie de activitati cu tematica acestei carti minunate.
Iata ce a iesit:
1. Sortare culori
2. Asociere imagini cu figurine
3. Modelat omida din plastelina
4. Puzzle
5. Pictat cu apa si colorat
6. Hranit omida
7. Vizita la expozitia de fluturi, deschisa la muzeul Antipa .
Pentru sortare culorilor, am confectionat o omida cu cercuri colorate. Am avut nevoie de un carton mai mare (de la o cutie de carton), hartie colorata, lipici, foarfeca si carioci.
Pentru asocierea imaginilor cu figurine, ne-am folosit de paginile care redau ceea ce mananca omida si am utilizat figurinele pe care le-am gasit prin casa.
Omida modelata din plastelina
Puzzle-ul este unul handmade, mai exact: am desenat omida si fluturelele, dupa niste desene gasite cu ajutorul prietenului Google, apoi am lipit desenul pe un carton si l-am decupat,
Pictat cu apa si colorat.
Pentru a pastra tematica, i-am prezentat paginile cu fluturi.
Hranit omida: pentru a confectiona omida pe care Sofia a hranit-o cu alimentele din carte, am folosit: un cosulet de rafie micut, un carton colorat, lipici si foarfeca. Primul pas a fost sa desenez pe carton, un cerc (gura omizii) pe care ulterior l-am decupat, apoi am introdus cosuletul prin cercul format in carton. Nu a avut viata lunga, dar a fost una dintre activitatile care i-au placut foarte mult.
Pentru ca imi place sa ii arat Sofiei cat mai multe aspecte din viata reala, am dat o fuga la muzeul Antipa si am vizitat expozitia de fluturi. Cel mai mult Sofiei i-a placut sa urmareasca fluturii care zburau deaspura ei.
Sa avem cat mai multe experiente vesele impreuna!